STRIP TILL technologija

UNIA išplėtė auginimo mašinų asortimentą, naudodama STRIP TILL juostinę technologiją. Ją sudaro: USF 1600 – trąšų bunkeris, sumontuotas ant traktoriaus priekinės pakabos, HAWK – juostinis kultivavimo įrenginys, sumontuotas ant traktoriaus galinės pakabos ir prie jos prijungtas DELTA plus pneumatinė sėjamoji.
Kaip nurodyta pavadinime, auginimas juostelėmis susideda iš  dirvožemio  atlaisvinimo. Likęs dirvožemio paviršius, kaip taisyklė, išlieka neproduktyvus, padengtas pasėlių likučiais arba žaliąja mase. Visą plotį galima dirbti ant organinių medžiagų smulkinimo ir maišymo su viršutiniu dirvožemio sluoksniu. Daroma prielaida, kad dirbtinio paviršiaus ir nedirbto paviršiaus santykis turėtų būti 1: 3, o tai riboja vandens garavimą ir dirvožemio eroziją.
Dirbant naudojant STRIP-TILL technologiją, dirvos juostelės atlaisvinamos iki 30 cm gylio, o tai pagerina drenažą, palengvina šaknų augimą ir kartais padeda sulaužyti anksčiau susidariusią dirvožemio bazę. Juostinį dirbimą galima atlikti keliais etapais naudojant kelias mašinas arba vienu žingsniu naudojant vieną daugiafunkcinę mašiną.
Reikalavimai ir nauda :
STRIP TILL nauda ne tik didina derlingumą, riboja išlaidas ir riziką, susijusią su kintančiomis oro sąlygomis. Be to, degalų sąnaudos gali būti tris kartus mažesnės nei įprastai.
Atsižvelgiant į tai, kad perdirbimas ir sėjimas vyksta vienu važiavimu, daug  sutaupoma laiko. Dėl šios priežasties galima atlikti darbus laiku. Ilgametė patirtis rodo,  kad derlius gaunamas dirbant su juostine technologija  šiek tiek mažesnis, palyginti su tuo, kuris gaunamas naudojant tradicinius auginimo metodus. Tačiau STRIP-TILL per metus sukelia stabilų derlingumą dėl atsparumo nepalankioms oro sąlygoms, kurios gali visiškai sunaikinti kitų rūšių auginimo rezultatus.
UNIA juostos apdorojimas:
UNIA siūlomo juostinio dirbimo technologiją kurios  plotis yra 3 m.
USF 1600 yra 1600 litrų trąšų bunkeris, sumontuotas ant traktoriaus priekinės pakabos. Bunkeris padalintas į dvi lygias dalis, todėl galima užpildyti įvairiomis trąšomis. Trąšas perima dvi kameros, kurios leidžia jas pateikti skirtingomis dozėmis. Dozavimo įrenginių pavara yra standartinė nuo svirties, kuri hidrauliškai pakyla ir nukrenta. Taip pat galima įsigyti elektrinę pavarą su radaru, kuris matuoja pastovų darbo greitį, kuris kartu su DRILL CONTROL Müller Elektornic kompiuteriu palaiko reikiamą trąšų sėjimo dozę. Naudojant šios sistemos terminalą, taip pat galima keisti dozę darbo metu. Be to, kompiuteris leidžia greitai ir patogiai atlikti trąšų sėjimo bandymus. Jų dozę galima nustatyti nuo 20 iki 500 kg / ha. Trąšų granulės gabenamos pneumatiniu būdu, lanksčiose žarnose. Oras žarnoms tiekiamas hidrauliniu būdu valdomu ventiliatoriumi, kurių našumas yra 24 l / min. USF 1600 yra įrengta kelių apšvietimo sistema su įspėjamaisiais ženklais,  platformą kuri palengvina trąšų pakrovimą.
Dirbimas :
HAWK 3 yra juostinio tipo  apdorojimo įrenginys. Jis turi monolitinį rėmą, o pagrindiniai elementai yra sekcijos, kurios yra atsakingos už siauras dirvožemio juosteles. Juos galite sumontuoti: 4 / 6 arba 8 sekcijų. Pirmasis darbinis elementas yra apvalus peilis kurio skersmuo yra 480 mm. Už jo yra dvi spyruoklinės žvaigždės, kurių kiekviena turi 16 pirštų. Darbo metu jie susikerta ant dirvožemio paviršiaus, kuris veda prie augalų ir pasėlių liekanų. Taigi kultivatoriaus danties darbas gali vykti be problemų. Kiekvienas dantis turi savo hidraulinę apsaugą.  Sumontuotas 25 mm pločio peilis ir šoniniai atpjovėjai kurių bendras plotis yra 150 mm. Didžiausias jų darbo gylis yra 30 centimetrų. Ant kiekvieno danties užpakalinėje pusėje sumontuotos dvi angos trąšų išleidimui ir  leidžiama įterpti į dirvą 7 cm atstumu vienas nuo kito, o praktikoje 6-12 ir 18-21 cm gylyje galima naudoti dvi skirtingas trąšų rūšis.
Už noragų sumontuoti du 400 mm skersmens agresyvūs diskai. Jų užduotis – uždaryti dirvožemį po  noragų dirbimo. Tai labai svarbus elementas, kuris jei jis nesėkmingai sumontuotas, gali sukelti pernelyg didelį dirvožemio išsiliejimą. Tai galima išvengti reguliuojant: jo darbų gylį, atstumą (maks. 175 mm), atstumą nuo danties ir gnybto kampą. Paskutinis kiekvienos sekcijos elementas yra 240 pločio ir 300 mm skersmens velenai. Jie turi spyruoklinį spaudimą, kuris leidžia reguliuoti savo darbo agresyvumą. Skerspjūvyje sustabdyta sekcija gali kopijuoti kraštovaizdį.
Tiksli sėklų sėja
„DELTA plus“ yra sunki (1570 kg) pneumatinė sėjamoji kukurūzams, runkeliams ir rapsams, prijungta prie HAWK 3 su vienu hidrauliniu cilindru. Prieš sėjamąjį rėmą yra du atraminiai ratai, kurie leidžia keisti sėjimo sekcijų skaičių ir atitinkamai, atstumą tarp sėjimo eilučių. Kukurūzams yra 75 cm bazinis atstumas, kuris 3 metrų mašinoje turi 4 sekcijas.
„DELTA plus“ yra mašina su vakuumo sėjimo sistema ir mechaniniu būdu valdomu sėklų disku, naudojant grandinės pavarą. Pakeitus pavaras, padidėja ar sumažėja sėjimo intervalas. Mašinoje buvo įrengta hidraulinė sistema su alyvos baku, kuris padeda valdyti ventiliatorių, kuris sėklų sistemoje sukuria vakuumą. Šios sistemos hidraulinis siurblys gauna pavarą iš traktoriaus PTO.
Kiekviena sėklų sekcija turi savo 54 litrų sėklų baką.  Kiekvienos sekcijos savitasis slėgis gali būti iki 200 kg, todėl sėklą galima naudoti labai sudėtingomis dirvožemio sąlygomis. Paskutinis elementas yra ratai, uždarantys sėjimo vagą ir sudarantys galutinę kultivuotų, apvaisintų ir apsėtų dirvožemio juostų formą.